Antena 3 CNN Externe FOTOREPORTAJ din lumea ascunsă a sectei care a scandalizat lumea. Femeile, folosite pentru "perpetuarea speciei"

FOTOREPORTAJ din lumea ascunsă a sectei care a scandalizat lumea. Femeile, folosite pentru "perpetuarea speciei"

FOTOREPORTAJ din lumea ascunsă a sectei care a scandalizat lumea. Femeile, folosite pentru "perpetuarea speciei"
de O.P.    |    27 Iul 2012   •   10:51

Poligamia este interzisă în majoritatea ţărilor din această lume, exceptând lumea arabă. Însă membrii acestei secte, care se rupe din Biserica Mormonă, au ridicat poligamia ca punct principal al doctrinei lor.

Mormonii autentici consideră că biserica pe care au fondat-o este singura adevărată de pe acest pământ.  Ei se consideră creștini, dar nu se văd ca o parte a tradițiilor ortodoxe, catolice sau protestante.

Cu toate că Biserica Mormonă susține că celelalte biserici sunt imperfecte și fără autoritate divină, mormonii nu cred că adepții decedați ai altor biserici ar fi fost neapărat condamnați în infern, datorită credinței lor în doctrina botezului pentru morți. Biserica a fost fondată în America, în anul 1830 de Joseph Smith, care este considerat profetul mormonilor.

Smith a pretins că Dumnezeu și Isus Hristos au venit la el în 1820, că i-au ordonat să nu adere la nici o biserică, pentru că toate sunt imperfecte și incomplete, și că i-au promis că într-o zi va fi reintrodusă, prin el, biserica adevărată.

În secolul al XIX-lea, mulți mormoni practicau poligamia. Biserica a suferit o persecuție gravă din cauza poligamiei, dar mormonii au perseverat deoarece credeau că ascultau o poruncă a lui Dumnezeu. Biserica a interzis căsătoria plurală în anul 1890; astăzi, oricare membru al bisericii care practică poligamia este excomunicat.

Există acum niște grupuri schismatice „mormone fundamentaliste” care s-au rupt de biserica principală din cauza discuției despre poligamie;

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă dezaprobă aceste grupuri și se detașează de ele, dar cu toate acestea, unii oameni confundă aceste mici grupuri cu biserica principală, presupunând că ar fi toți „mormoni” și crezând despre membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă că ar practica și astăzi poligamia.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close