Antena 3 CNN Externe Fragmente din ieslea în care s-ar fi născut Iisus, expuse într-o biserică din Chicago

Fragmente din ieslea în care s-ar fi născut Iisus, expuse într-o biserică din Chicago

Fragmente din ieslea în care s-ar fi născut Iisus, expuse într-o biserică din Chicago
Sursa foto: Foto: themalaysianinsider.com
29 Dec 2012   •   12:01

Mici fragmente despre care se spune că provin din ieslea în care s-ar fi născut Iisus, printre care vălul Fecioarei Maria şi un fir din mantaua lui Iosif, vor fi expuse în biserica romano-catolică din Chicago, cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la înfiinţarea acesteia, informează agenţia Reuters.
   
Obiectele, făcute publice de Vatican în 1972, au fost oferite în dar bisericii din Chicago, iar expunerea lor, care va avea loc duminică, are o semnificaţie aparte, momentul fiind asociat Crăciunului.
   
Reverendul Jeremiah J. Boland, administratorul bisercii, spune că nu este interesat de testarea cu carbon a obiectelor respective pentru a determina cu exactitate dacă acestea provin de la începuturile Erei Creştine.
   
"Vaticanul are propria modalitate de a determina originalitatea acestor fragmente. Eu sunt mult mai intreresat de ele din punct de vedere al obiectelor de cult", a spus reverendul. Acesta a subliniat că, din punctul său de vedere, relicvele din iesle sunt "cu atât mai autentice cu cât au fost aduse în secolul V de pe Pământul Sfânt al Vaticanului".
   
"Sunt persoane care ar putea contesta originalitatea relicvelor aparţinând Mariei şi lui Iosif, însă, de-a lungul secolelor, numeroase obiecte au fost venerate numai pe baza credinţei şi fără  vreun temei ştiinţific", a spus Jeremiah J. Boland.
   
Biserica Sfintei Familii, construită în perioada 1857 - 1860, este a doua cea mai veche biserică din Chicago şi una dintre cele cinci clădiri care au rezistat marelui incendiu din 1871.
   
Fragmentele din ieslea naşterii lui Iisus vor fi expuse într-un relicvariu din cristal, acelaşi care este folosit şi pentru păstrarea moaştelor.
   
Slujba care va celebra transferul şi expunerea relicvelor va avea loc dumincă dimineaţă, urmând ca fragmentele să fie expuse pe parcusul întregii după-amieze.
   
Expoziţia va cuprinde şi alte fragmente de iesle aduse din Kenya, Irlanda, Itala, Franţa, Polonia, Peru, Vatican, Mexic, Egipt şi Ierusalim.

×
Subiecte în articol: chicago Iisus
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close