Antena 3 CNN Externe France Telecom opreşte procesul de restructurări, după valul de sinucideri în rândul angajaţilor

France Telecom opreşte procesul de restructurări, după valul de sinucideri în rândul angajaţilor

France Telecom opreşte procesul de restructurări, după valul de sinucideri în rândul angajaţilor
16 Sep 2009   •   11:16

France Telecom a decis să oprească procesul de restructurări în urma valului de sinucideri în rândul angajaţilor companiei. În ultimul an şi jumătate, 23 de salariaţi şi-au luat viaţa de teamă că ar putea rămâne şomeri.

Directorul France Telecom a fost convocat de ministrul muncii pentru a discuta despre valul de sinucideri din rândul angajaţilor grupului. După întâlnire, cei doi au anunţat că reorganizarea companiei va fi sistată.

"Cred că cel mai important este să controlăm şi să oprim acest fenomen contagios, care se extinde în această spirală infernală a sinuciderilor. Trebuie cu orice preţ să oprim acest val", a declarat preşedintele France Telecom.

Lunar, în ultimul an şi jumătate, unul sau doi angajaţi ai France Telecom şi-au pus capăt zilelor. Alţii doar au încercat şi au fost salvaţi in extremis de medici. Oamenii povestesc cu groază despre tentativele de sinucidere în rândul salariaţilor care au fost anunţaţi că vor fi restructuraţi.

Din punctul de vedere al sindicatelor, de vină pentru toate acestea sunt metodele greşite de management. Ei spun că în France Telecom rata sinuciderilor este de 5,4 la 100.000 de salariaţi anual, faţă de o medie de 1,6 la 100.000 de angajaţi în Franţa.

Antena 3



×
Subiecte în articol: sinucideri restructurari angajati
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close