Antena 3 CNN Externe Francezii au cerut prin miting legiferarea eutanasiei

Francezii au cerut prin miting legiferarea eutanasiei

Francezii au cerut prin miting legiferarea eutanasiei
04 Noi 2008   •   13:38

Câteva sute de persoane s-au întâlnit, duminică, la Paris cu ocazia primei zile mondiale pentru dreptul de a muri cu demnitate, reclamând totodată legiferarea eutanasierii.
"Noi am ales data de 2 noiembrie pentru că este ziua morţilor şi moartea nu aparţine nimănui, nici măcar Bisericii", a spus Jean-Luc Romero, preşedintele Asociaţiei pentru dreptul de a muri cu demnitate (ADMD), care a organizat întâlnirea, transmite Mediafax.
Potrivit ADMD la întâlnire au participat 700 de persoane, însă poliţia spune că au fost 400 de participanţi. Reprezentanţii unei asociaţii anti-avort şi anti-eutanasie, Alianţa pentru dreptul la viaţă (ADV), au apreciat, joi, drept "o profanare" decizia ADMD de a organiza în această zi mitingul pentru legiferarea eutanasiei. Întâlnirea a fost organizată pentru a închide al XVII lea congres mondial al "Federaţiei mondiale al societăţilor pentru dreptul de a muri", care reuneşte 44 asociaţii din 24 de ţări. Congresul s-a ţinut la Paris, joi şi vineri. "Fiecare are dreptul de a lua o decizie în momentul în care nu se mai suportă pe pământ", a declarat scriitorul Benoîte Groult, care a participat la întâlnire.
La rândul său, scriitoarea Noëlle Châtelet, sora fostului premier socialist Lionel Jospin, a pledat pentru dreptul de a muri cu demnitate. În cartea sa "Ultima lecţie", apărută în 2004, ea a povestit cum mama sa, de 92 de ani, care apăra şi ea acest drept, şi-a programat moartea.
Conform unor date neoficiale, îN Franţa s-ar practica 10.000 de eutanasii pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: paris miting eutanasiere Franta
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close