Antena 3 CNN Externe Francezii au început evacuarea românilor rromi din taberele ilegale. Rromii sunt obligaţi să părăsească Franţa (VIDEO)

Francezii au început evacuarea românilor rromi din taberele ilegale. Rromii sunt obligaţi să părăsească Franţa (VIDEO)

Francezii au început evacuarea românilor rromi din taberele ilegale. Rromii sunt obligaţi să părăsească Franţa (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
07 Aug 2010   •   16:04

Francezii se ţin de cuvânt şi au început evacuarea românilor rromi. După ce preşedintele Sarkozy a promis că va demola cele trei sute de tabere ilegale din ţară, acum autorităţile au trecut la acţiune. Situaţia este tragică pentru familiile de romi care s-au trezit în stradă, fără o soluţie pentru problemele lor.

Prima tabără de romi a fost evacuată la Saint Etienne, în sud-estul Franţei. După ea vor urma multe altele. Zeci de familii de romi au rămas în stradă, fără să li se ofere vreo alternativă.

Astfel de evacuări au loc în fiecare lună la periferia oraşelor din Franţa. Diferenţa este că de data aceasta romii au primit şi un act prin care li se cere să părăsească teritoriul francez.

Oamenii s-au adunat în faţa primăriei şi la organizaţiile pentru drepturile romilor. Autorităţile se spală pe mâini şi spun că nu pot face nimic. 

Organizaţiile pentru drepturile omului reclamă violenţa cu care au loc astfel de evacuări.

Este prima evacuare a unei tabere ilegale după ce Preşedinţia franceză a anunţat o serie de măsuri împotriva romilor. Nicolas Sarkozy a convocat atunci o reuniune specială pentru a examina problema romilor, după violenţele petrecute într-o localitate din centrul Franţei. În urma întâlnirii, ministrul francez de Interne a promis că romii care comit delicte vor fi repatriaţi "aproape imediat" spre România şi Bulgaria.



Antena 3

×
Subiecte în articol: romani Franta tabere rromi evacuare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close