Antena 3 CNN Externe Francezii au sărbătorit Ziua Naţională: Paradă militară, defilare aeriană şi focuri de artificii (VIDEO)

Francezii au sărbătorit Ziua Naţională: Paradă militară, defilare aeriană şi focuri de artificii (VIDEO)

Francezii au sărbătorit Ziua Naţională: Paradă militară, defilare aeriană şi focuri de artificii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
14 Iul 2010   •   20:25

Francezii au sărbătorit miercuri Ziua Naţională. Zeci de mii de oameni au participat la parada militară, defilarea aeriană şi focurile de artificii care au avut loc pe Champs Elysees. Ziua Naţonală a fost marcată de o ploaie torenţială care nu a influenţat însă desfăşurarea evenimentelor.

Parada miliatară a decurs potrivit programului în ciuda furtunii care a lovit Parisul. În acest an la defilare au participat şi detaşamente de aproximativ 30 de soldaţi din 13 foste colonii franceze din Africa subsahariană. Nici poliţiştii francezi nu au lipsit de la paradă.

Potrivit tradiţiei, preşedintele Sarkozy a ajuns la l'Etoile unde a fost întâmpinat de şeful Statului Major al armatelor, amiralul Edouard Guillaud.

Francezii au marcat 221 de ani de la căderea închisorii Bastilia, momentul instaurării unei noi ordini politice şi sociale în Franţa. Declararea zilei de 14 iulie ca sărbătoare naţională a avut loc un an mai târziu, în 1880, şi a purtat numele de Sărbătoarea Federaţiei.

Autorităţile franceze spun că festivităţile din acest an vor fi marcate de criza financiară care a afectat grav Franţa.



Antena 3


×
Subiecte în articol: parada Franta ziua nationala a Frantei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close