Antena 3 CNN Externe Francezii şi britanicii se luptă cu cea mai grea furtună din ultimii 20 de ani

Francezii şi britanicii se luptă cu cea mai grea furtună din ultimii 20 de ani

Francezii şi britanicii se luptă cu cea mai grea furtună din ultimii 20 de ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Ian 2014   •   08:51

Autorităţile britanice au emis 300 de alerte de inundaţii în toată ţara, unde ploile torenţiale vor fi însoţite de vânt foarte puternic. În nord-vestul Franţei, inundaţiile fac ravagii, în timp ce belgienii fac bilanţul pagubelor provocate de o tornadă.

Cel puţin doi britanici şi-au pierdut viaţa, iar cheiurile de la ţărmul mării au fost devastate de valurile puternice şi de rafalele de vânt. Multe locuinţe au fost evacuate deoarece se aflau sub ameninţarea apelor.

Două sate sunt complet izolate în urma inundaţiilor. Preşedintele comisiei parlamentare pentru mediu descrie situaţia ca o "urgenţă naţională". Iar lucrurile nu vor reveni prea curând la normal, deoarece sunt aşteaptate noi ploi torenţiale, cu rafale de vânt de peste 110 kilometri pe oră. Autorităţile le recomandă cetăţenilor să nu iasă din casă decât în cazuri urgente.

În oraşele inundate din nord-vestul Franţei, localnicii sunt disperaţi, după ce apele s-au retras de câteva ori şi au crescut apoi din nou. Iar previziunile meteo nu sunt optimiste: precipitaţiile vor fi şi mai abundente în zilele următoare.

Vremea rea nu a ocolit nici Belgia. Stadionul de fotbal din Mechelen a rămas fără acoperiş în urma unei tornade, iar pagubele sunt evaluate la peste 500.000 de euro. Vântul a doborât, de asemenea, copaci şi stâlpi de electricitate şi a avariat multe alte clădiri.

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close