Antena 3 CNN Externe Francois Hollande a dat pieptul cu realitatea cruntă: şomajul din Franţa a atins maximul ultimului deceniu

Francois Hollande a dat pieptul cu realitatea cruntă: şomajul din Franţa a atins maximul ultimului deceniu

Francois Hollande a dat pieptul cu realitatea cruntă: şomajul din Franţa a atins maximul ultimului deceniu
Sursa foto: Foto: businessweek.com
de O.P.    |    08 Iun 2012   •   06:09

Şomajul din Franţa a urcat în primul trimestru la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, iar în Grecia a atins un nou record în martie, de aproape 22%, subliniind impactul crizei datoriilor asupra economiilor din Europa, potrivit Wall Street Journal.

În Franţa, rata şomajuluui a ajuns la 9,6% la finele lunii martie, nivel începând din 1999, de la 9,3% în ultimul trimestru al anului trecut, a anunţat, joi, agenţia de statistică Insee. Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat, joi, că este necesară mai multă stabilitate, dar şi creştere la nivelul economiei mondiale.

"Trebuie să avem mai multă creştere, dar pentru a avea mai multă creştere trebuie să avem mai multă stabilitate", a spus Hollande, care a venit la putere în Franţa, în mai, cu un angajament electoral de depăşire a crizei prin creştere economică şi disciplină fiscală.

Grecia a anunţat, joi, un nou record în privinţa şomjului, care a urcat de la 21,4% în februarie la 21,9% în martie. Şomajul este cel mai ridicat începând din 2004, când agenţia de statistică de la Atena a început să publice date lunare.

Ţara se află în al cincilea an consecutiv de recesiune şi se confruntă cu noi alegeri anticipate pe 17 iunie, după ce scrutinul de la îneputul lunii mai nu a condus la o forţă politică care să poată forma guvern.




×
Subiecte în articol: somaj rata somajului francois hollande
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close