Antena 3 CNN Externe François Hollande anunţă eliberarea unui preot francez răpit în noiembrie în Camerun

François Hollande anunţă eliberarea unui preot francez răpit în noiembrie în Camerun

François Hollande anunţă eliberarea unui preot francez răpit în noiembrie în Camerun
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
31 Dec 2013   •   14:44

Preşedintele François Hollande a anunţat marţi eliberarea preotului francez Georges Vandenbeusch, răpit la jumătatea lui noiembrie în extremul nordic al Camerunului de către indivizi înarmaţi care se declară membri ai grupului islamist nigerian Boko Haram, informează AFP.
   
Şeful statului francez "le-a mulţumit tuturor celor care au lucrat fără încetare la această problemă, în special autorităţilor din Camerun şi Nigeria" şi "în particular preşedintelui (camerunez) Paul Biya pentru implicarea sa personală", potrivit comunicatului.
   
Boko Haram a afirmat că deţine un preot catolic francez răpit în noaptea de 13 spre 14 noiembrie de către bărbaţi înarmaţi în nordul Camerunului, în apropiere de frontiera cu Nigeria.
   
Şeful statului a afirmat că i-a "cerut ministrului de Externe Laurent Fabius să meargă la Yaounde pentru a-l întâmpina pe preotul Vandenbeusch şi a-l aduce în Franţa în cel mai scurt timp".
   
Amintind că "că şase francezi sunt în continuare ţinuţi ostatici în Mali şi în Siria", el şi-a "reiterat susţinerea pentru familiile lor, în special în această perioadă de sărbători şi le-a reafirmat hotărârea de a lucra pentru eliberarea lor".
   
Potrivit Quai d'Orsay, părintele Vandenbeusch a fost găsit marţi dimineaţa şi este într-o stare de sănătate bună.

×
Subiecte în articol: francois hollande Camerun Boko Haram
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close