Antena 3 CNN Externe François Hollande, considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor"

François Hollande, considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor"

François Hollande, considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    09 Dec 2013   •   11:00

Preşedintele francez, François Hollande, este considerat "lipsit de corectitudine", "slab" şi "părtinitor", iar aproape unui francez din doi (47%) nu-i place "nimic" din bilanţul său, potrivit unui sondaj al institutului Polling Vox, publicat duminică, relatează AFP.
   
Potrivit acestei anchete de opinie, 53% dintre persoanele intervievate consideră că de la alegerea sa, în mai 2012, preşedintele s-a arătat "lipsit de corectitudine". În schimb, 40% cred contrariul, în timp ce 7% nu au dorit să se pronunţe.
   
De asemenea, 76% îl consideră "slab", faţă de 20% care cred că este "puternic" (4% nu s-au pronunţat). El este perceput astfel de către 90% dintre simpatizanţii dreptei, dar şi de către 59% dintre cei ai stângii.
   
François Hollande este "părtinitor" pentru 54% şi unificator pentru 35%, în timp ce 11% s-au abţinut să se pronunţe în acest sens.
   
Bilanţul său este judecat foarte aspru. Întrebaţi despre ceea ce le-a plăcut cel mai mult din acţiunile sale, participanţii la sondaj au menţionat spontan - însă doar 13% - politica externă, înaintea căsătoriei între persoane de acelaşi sex (9%), în timp ce 47% nu au reţinut "nimic" dintr-un an şi jumătate de mandat.
   
La întrebarea inversă - ce le-a plăcut mai puţin -, 30% au menţionat înăsprirea fiscalităţii şi 25% "modul în care se comportă ca preşedinte", în timp ce 6% nu au nimic ce să-i reproşeze.
   
Cu toate acestea, o netă majoritate (69%) dintre cei care au votat pentru el în mai 2012 afirmă că l-ar reconfirma în funcţie dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare.
   
În schimb, 29% nu i-ar mai acorda votul.
   
Sondajul a fost efectuat de Polling Vox pentru 20 Minutes, cu sprijinul Clameo.fr. Interviurile au fost realizate telefonic, în perioada 28-30 noiembrie, pe un eşantion de 1.008 persoane de cel puţin 18 ani.

×
Subiecte în articol: francois hollande sondaj
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close