Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: Dezvăluirile lui Snowden s-ar putea dovedi utile

Francois Hollande: Dezvăluirile lui Snowden s-ar putea dovedi utile

Francois Hollande: Dezvăluirile lui Snowden s-ar putea dovedi utile
de M.T.    |    25 Oct 2013   •   11:45

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, consideră că dezvăluirile lui Edward Snowden privind programul SUA de supraveghere a comunicaţiilor aliaţilor lor ar putea în final să se dovedească „utile”, informează AFP, citată de Agerpres.

În opinia lui Hollande, dezvăluirile recente ar putea conduce la o mai mare „eficienţă” a serviciilor de informaţii şi la o mai bună protecţie a vieţii private a cetăţenilor.

„În cele din urmă, dezvăluirile lui Snowden ar putea fi utile”, a afirmat preşedintele francez în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate după prima zi a summitului european de la Bruxelles.

„Dezvăluirile ar putea conduce la o mai mare eficienţă în acţiunile serviciilor de informaţii şi la o mai mare protecţie a libertăţii cetăţenilor”, a adăugat Hollande.

În privinţa Statele Unite „se pune problema încrederii: adevărul despre trecut şi reguli de conduită pentru viitor”, este de părere liderul de la Paris.

Joi, Franţa şi Germania au lansat la Bruxelles o „iniţiativă comună” de a iniţia discuţii cu SUA pentru găsirea unui acord până la finalul anului privind chestiunile de informaţii, după ultimele dezvăluiri privind amploarea spionajului american în Europa.

„Vrem să ştim ceea ce presa ştie deja şi va continua să publice din documentele furnizate de Snowden”, a spus Francois Hollande, care se aşteaptă la noi dezvăluiri în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: Franta Edward Snowden NSA francois hollande
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close