Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: Există riscul unor atentate la Euro 2016

Francois Hollande: Există riscul unor atentate la Euro 2016

Francois Hollande: Există riscul unor atentate la Euro 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
05 Iun 2016   •   20:56

Riscul unor atentate în timpul Campionatului European de fotbal 'există', dar 'niciodată nu trebuie să ne lăsăm impresionaţi', a declarat preşedintele Francois Hollande duminică, cu cinci zile înaintea începerii competiţiei, el criticându-i totodată pe acei angajaţi ai companiilor de transport franceze care fac grevă tocmai în această perioadă, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Această ameninţare (a atentatelor), din nefericire, va fi pe termen lung', a adăugat preşedintele Franţei într-o declaraţie acordată postului France Inter. 'Aşadar, trebuie să luăm toate măsurile pentru ca acest Euro 2016 să fie reuşit', a indicat el.

Iar Franţa, care se află în stare de urgenţă de la atentatele din 13 noiembrie, 'a mobilizat toate mijloacele pentru a asigura' securitatea competiţiei, a mai spus şeful statului francez.

De altfel, peste 90.000 de jandarmi, poliţişti şi agenţi de securitate vor fi mobilizaţi pentru a proteja stadioanele şi pe cei circa şapte milioane de suporteri aşteptaţi în Franţa pe durata competiţiei, care se va încheia pe 10 iulie.

Pe de altă parte, Francois Hollande a deplâns neplăcerile ce vor fi create acestor suporteri de greva căilor ferate (aflată în desfăşurare) şi de cea a piloţilor companiei aeriene Air France, programată pentru weekendul viitor.

×
Subiecte în articol: EURO 2016 francois hollande
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close