Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: "Francezii au ales schimbarea"

Francois Hollande: "Francezii au ales schimbarea"

Francois Hollande: "Francezii au ales schimbarea"
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
06 Mai 2012   •   23:39


În cadrul primului discurs oferit după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, Francois Hollande a declarat că francezii "au ales schimbarea" alegându-l duminică preşedinte, după ce a câştigat al doilea tur de scrutin împotriva lui Nicolas Sarkozy.

"Francezii, în acest 6 mai, au ales schimbarea aducându-mă la preşedinţia republicii", a declarat el în faţa susţinătorilor săi la Tulle /centrul Franţei/, fieful său, adăugând că va fi preşedintele tuturor. "Apreciez onoarea ce mi s-a făcut şi sarcina ce mă aşteaptă. În faţa voastră, mă angajez să-mi servesc ţara cu o dăruire exemplară cerută de această funcţie", a adăugat acesta.

"Adresez un salut republican lui Nicolas Sarkozy care a condus ţara timp de cinci ani şi care merită în această calitate întregul nostru respect", a adăugat Francois Hollande în timp ce suporterii săi huiduiau numele preşedintelui în exerciţiu, notează AFP, sursă preluată de Agerpres.

Preşedintele în exerciţiu şi-a recunoscut înfrângerea, evocând un angajament diferit pentru viitor. Deşi nu şi-a anunţat în mod categoric retragerea din viaţa politică, acesta a subliniat în repetate rânduri în cursul campaniei că  va renunţa la politică în eventualitatea unei înfrângeri.

"O altă eră se deschide /şi/ în această nouă eră... veţi putea conta pe mine pentru a vă apăra ideile şi convingerile, dar locul meu nu va mai fi acelaşi", a declarat el în faţa susţinătorilor săi la Paris. "După 35 de ani de mandate politice, 10 ani de responsabilitate guvernamentală la cel mai înalt nivel, 5 ani în fruntea statului, angajamentul meu va fi acum diferit", a adăugat el. Sarkozy a încheiat cu precizarea că "va redeveni un francez printre francezi".


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close