Antena 3 CNN Externe François Hollande: Franţei nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi

François Hollande: Franţei nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi

François Hollande: Franţei nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi
de S.T.    |    15 Ian 2014   •   07:39

Preşedintele francez François Hollande a afirmat marţi că Guvernului nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi, scrie AFP.

Franţa a expulzat în 2013 aproximativ 20.000 de romi din taberele lor, de două ori mai mult decât în 2012, potrivit unui raport prezentat de Liga pentru Drepturile Omului şi Centrul european pentru drepturile romilor.

"Dacă vă puneţi întrebarea: ne este oare ruşine pentru tot ce am făcut? Nu", a declarat Hollande în cursul unei conferinţe semestriale de presă, respingând o "politică a cifrelor".

"Aceasta este o întrebare foarte dificilă, deoarece efectiv este vorba de o populaţie de origine română, romă, care vine în Franţa, se stabileşte aici şi caută un adăpost", a afirmat preşedintele francez, subliniind totuşi că "nu există alte reguli decât punerea în aplicare a legii, ceea ce încercăm să facem".

"Am căutat întotdeauna să respect cele două principii: cel al ospitalităţii şi, în acelaşi timp, al respectării drepturilor", a spus Hollande, adăugând că acest subiect ar trebui să fie "tratat la nivel european", iar statele ar trebui să "coopereze" în acest domeniu.

Potrivit raportului publicat marţi, în 2013, autorităţile au desfiinţat 165 de tabere din cele 400 înregistrate în Franţa, expulzând 19.380 de persoane, faţă de 9.404 în 2012, când au fost desfiinţate 97 de tabere, şi 8.455 în 2011.

În plus, au avut loc 22 de evacuări în urma unor incendii, fiind afectate 2.157 de persoane.


×
Subiecte în articol: francois hollande romi
Parteneri
El este următorul sfânt al României, propus pentru canonizare în 2025
x close