Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: Impunerea unor cote de imigranți ''nu este o metodă corectă''

Francois Hollande: Impunerea unor cote de imigranți ''nu este o metodă corectă''

Francois Hollande: Impunerea unor cote de imigranți ''nu este o metodă corectă''
Sursa foto: Foto: AGERPRES
19 Iun 2015   •   17:54

Președintele francez Francois Hollande a estimat vineri că angajamentele luate individual de către statele membre ale Uniunii Europene (UE) reprezintă o cale mai bună de reinstalare a imigranților proveniți din Africa și Orientul Mijlociu decât impunerea de către Bruxelles a unor cote naționale, relatează agenția AGERPRES.

''Trebuie să abordăm cauzele care au provocat imigrația'', a declarat Hollande într-o conferință de presă la Bratislava cu liderii celor patru țări membre ale Grupului de la Vișegrad (Slovacia, Cehia, Ungaria și Polonia).

''Cred că n-au niciun sens cotele de imigranți. Nu cred că este o metodă corectă'', a mai spus Hollande, comentând propunerile executivului comunitar privind modul de rezolvare a problemei privind numărul mare de imigranți care sosesc în Europa.

La rândul său, premierul slovac Robert Fico a afirmat că cele patru țări din Grupul de la Vișegrad se opun împreună propunerii Uniunii Europene de a impune fiecărui stat membru cote de imigranți.

''Suntem de părere că ceea ce propune Comisia Europeană contravine concluziilor Consiliului European, la care s-a discutat despre principiul liberei circulații'', a declarat Fico în conferința de presă comună după reuniunea Grupului de la Vișegrad.



×
Subiecte în articol: francois hollande imigranti
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close