x close

Fii alături de noi!

Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat''

de S.T.   •   21 Ian 2016   •   14:45
Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat'' 534
Foto: Facebook/Francois Hollande
Președintele francez, Francois Hollande, a anunțat joi că ritmul loviturilor aeriene ale aliaților împotriva organizației Statul Islamic în Irak și Siria va fi ''accelerat'', relatează AFP.

''Ritmul intervențiilor va fi accelerat și Franța va participa la ele'', a declarat șeful statului francez în cadrul unei întâlniri cu corpul diplomatic Palatul Elysee, la o zi după o reuniune la Paris a miniștrilor apărării din șapte principale țări participante la coaliția împotriva SI.

Strategia, reafirmată în cadrul acestei reuniuni, ''prevede eliberarea orașelor Raqa, din Siria și Mosul din Irak, deoarece acolo se află centrele comandamentelor Statului Islamic'', a precizat Hollande.

Francois Hollande a menționat că, în cursul acestei reuniuni, și-a reafirmat dorința ''de a sprijini forțele arabe și kurde care luptă împotriva Daech (Statul Islamic) la sol''.''Și este necesar, dacă vrem ca aceste orașe și ansamblul teritoriilor sirian și irakian să poată fi eliberate. Franța nu este inamicul niciunui popor, niciunei religii, niciunei civilizații, dar ea are un adversar care este unul comun: terorismul jihadist'', a mai spus președintele francez.
poza

Actualitate

Ziaristul Aurel Stanciu s-a stins din viață

Inima unuia dintre cei mai talentaţi gazetari vrânceni, Aurel Stanciu, a încetat astăzi să mai bată. Anunţul a fost făcut de fiul său, ziaristul Silviu Stanciu, notează Adevărul. Aurel Stanciu a...

20 Oct 2016  •  23:46

poza

Show

Sora unei vedete din România are 30 de ani și e virgină. Declarații uluitoare

Are 30 de ani şi este virgină. Irina Stănescu, sora mea mai mare a Iuliei de la Abracadabra. Este studentă la medicină, are 30 de ani şi este virgină. A avut un prieten în liceu şi doar s-au pupat, de...

20 Oct 2016  •  22:37

sati