Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat''

Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat''

Francois Hollande: Ritmul loviturilor aeriene în Irak și Siria ''va fi accelerat''
Sursa foto: Foto: Facebook/Francois Hollande
de S.T.    |    21 Ian 2016   •   14:45

Președintele francez, Francois Hollande, a anunțat joi că ritmul loviturilor aeriene ale aliaților împotriva organizației Statul Islamic în Irak și Siria va fi ''accelerat'', relatează AFP.

''Ritmul intervențiilor va fi accelerat și Franța va participa la ele'', a declarat șeful statului francez în cadrul unei întâlniri cu corpul diplomatic Palatul Elysee, la o zi după o reuniune la Paris a miniștrilor apărării din șapte principale țări participante la coaliția împotriva SI.

Strategia, reafirmată în cadrul acestei reuniuni, ''prevede eliberarea orașelor Raqa, din Siria și Mosul din Irak, deoarece acolo se află centrele comandamentelor Statului Islamic'', a precizat Hollande.

Francois Hollande a menționat că, în cursul acestei reuniuni, și-a reafirmat dorința ''de a sprijini forțele arabe și kurde care luptă împotriva Daech (Statul Islamic) la sol''.''Și este necesar, dacă vrem ca aceste orașe și ansamblul teritoriilor sirian și irakian să poată fi eliberate. Franța nu este inamicul niciunui popor, niciunei religii, niciunei civilizații, dar ea are un adversar care este unul comun: terorismul jihadist'', a mai spus președintele francez.

×
Subiecte în articol: francois hollande Irak Siria
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close