Antena 3 Externe Francois Hollande: Rusia şi China blochează demersurile ONU pentru Siria. Putin vrea ca Siria să rămână apropiată de ţara sa

Francois Hollande: Rusia şi China blochează demersurile ONU pentru Siria. Putin vrea ca Siria să rămână apropiată de ţara sa

de G.S.    |    14 Iul 2012   •   18:56
Francois Hollande: Rusia şi China blochează demersurile ONU pentru Siria. Putin vrea ca Siria să rămână apropiată de ţara sa Foto: INTACT Images/EPA

Preşedintele francez François Hollande a declarat sâmbătă că încă mai este timp pentu a se evita războiul civil în Siria, apreciind că acesta este "cel mai rău" scenariu, relatează AFP.
   
Rusia şi China "blochează orice rezoluţie a Consiliului de Securitate" al ONU care încearcă să găsească o soluţie la violenţele din Siria, a deplâns preşedintele în cadrul interviului său televizat din 14 iulie, Ziua Naţională a Franţei.
   
"I-am spus acest lucru lui Putin, care vrea ca Siria să rămână apropiată de ţara sa. Există relaţii comerciale, istorice, iar eu le respect", a explicat el.
   
"I-am spus că cel mai rău este să avem un război civil în Siria. Prin urmare, să facem în aşa fel încât să găsim o poziţie politică pentru a evita războiul civil. Mai este încă timp", a continuat el.
   
Hollande şi Putin s-au întâlnit la 1 iunie la Paris.
   
Potrivit preşedintelui francez, conferinţa Prietenii Siriei din 6 iulie de la Paris a "permis să se reunească jumătate din ţările de pe planetă şi să se afirme că trebuie continuate presiunile pentru ca Bashar al-Assad să plece şi să aibă loc o tranziţie politică".
   
Comunitatea internaţională a cerut vineri ONU să acţioneze împotriva escaladării violenţelor din Siria, după moartea a cel puţin 150 de persoane în centrul ţării, opoziţia denunţând un masacru, în timp ce regimul susţine că a fost o operaţiune antiteroristă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close