Antena 3 CNN Externe Francois Hollande și Angela Merkel: Dineu de adio la Berlin

Francois Hollande și Angela Merkel: Dineu de adio la Berlin

Francois Hollande și Angela Merkel: Dineu de adio la Berlin
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mai 2017   •   08:47

La 15 mai 2012, în aceeași seară în care fusese învestit, Francois Hollande o întâlnea pentru prima oară pe Angela Merkel la Berlin, iar cinci ani mai târziu, el a reîntâlnit-o luni pentru un dineu de adio în capitala germană.

"Cancelarul voia să salute ceea ce noi am făcut împreună în timpul crizei euro, în problema Greciei, în cazul Ucrainei și al climatului, precum și în cazul atâtor altor evenimente care ne-au apropiat considerabil", a declarat președintele aflat la final de mandat.

A fost un "dineu amical" tete-a-tete, singurii martori fiind doi translatori, la Paris-Moskau, un local situat la mică distanță de cancelaria federală.

Cei doi conducători, potrivit lui Hollande, au întreținut în acești ultimi ani o "relație de încredere care a putut fi afectuoasă în condiții dramatice, precum atentatele din 2015 și prăbușirea avionului Germanwings".

Cu ocazia întrevederii, Angela Merkel i-a oferit oaspetelui său francez un album de fotografii, unele inedite.

În ultimii cinci ani, el însuși și Angela Merkel s-au întâlnit în mai multe rânduri cu ocazia summiturilor europene, ale G7 și G20, în orele sumbre ale atentatelor jihadiste din 2015 sau la Minsk, pentru o interminabilă noapte a negocierilor asupra Ucrainei rămasă în anale.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: francois hollande Angela Merkel Berlin
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close