Antena 3 CNN Externe Francois Hollande va decora şase veterani americani din Al Doilea Război Mondial

Francois Hollande va decora şase veterani americani din Al Doilea Război Mondial

Francois Hollande va decora şase veterani americani din Al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Feb 2014   •   17:44

Preşedintele francez Francois Hollande va profita de vizita în SUA pentru a decora şase veterani americani care au luptat în Al Doilea Război Mondial, informează AP.

Unul dintre cei pe care Hollande îi va face cavaleri ai Legiunii de Onoare este Robert L. Sales, acum în vârstă de 91 de ani.

Sales a făcut parte din primul val de soldaţi care au debarcat în Normandia, în iunie 1944, şi a luptat în Franţa înainte de a fi rănit şi a rămâne parţial orb.

Sute de americani au fost decoraţi în ultimul deceniu, după ce Franţa a decis că veteranii armatei SUA care au luptat împotriva naziştilor pe teritoriul francez pot fi eligibili pentru a primi Legiunea de Onoare.

Sales s-a declarat încântat să primească decoraţia chiar din mâna preşedintelui francez, mai ales că cea de-a 70-a aniversare a debarcării din Normandia se apropie.

„Sunt foarte mândru de acest lucru. Nu am mai văzut un preşedinte al Franţei de la de Gaulle, în 1944”, a spus veteranul american.

Alături de Sales, vor mai primi decoraţii George A. Shenkle, Arthur W. Ordel Jr, John C. Cheban, Henry E. Ponton Jr. şi Charles S. Toms.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close