Frank-Walter Steinmeier: Imaginile sângeroase din Odesa ne-au arătat că suntem la câțiva pași de o confruntare militară

de A.M    |    06 Mai 2014   •   14:57
Frank-Walter Steinmeier: Imaginile sângeroase din Odesa ne-au arătat că suntem la câțiva pași de o confruntare militară foto: AGERPRES

Ucraina este foarte aproape de un război, a apreciat marți ministrul german al afacerilor externe, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unor interviuri publicate în patru cotidiene din Europa, transmite AGERPRES.
"Imaginile sângeroase din Odesa ne-au arătat că suntem la numai câțiva pași de o confruntare militară", a precizat Steinmeier în interviurile publicate în ziarele El Pais, Le Monde, La Repubblica și Gazeta Wyborcza. Demnitarul german a adăugat că acest conflict a crescut în intensitate, "ceea ce cu puțin timp în urmă nu am fi crezut că este posibil".

Ministerul german de externe a avertizat asupra riscului de călătorie în Crimeea, regiune ucraineană anexată de Rusia. "În viziunea guvernului Germaniei, Crimeea aparține Ucrainei, dar este controlată în prezent de Rusia. Ca urmare a acestei situații, cetățenilor germani nu le mai pot fi asigurate serviciile consulare", a spus el.

În cadrul unui interviu televizat luni seară, șeful diplomației germane a declarat că se teme de faptul că nici Rusia și nici Ucraina nu ar putea controla acum forțele care poartă lupte intense în jurul Slovianskului. "Sunt convins că ne confruntăm cu o situație care s-a înscris în propria sa dinamică. Sunt grupuri în estul Ucrainei care nu ascultă nici de Kiev, nici de Moscova", a menționat oficialul german.Parteneri
x close