Antena 3 CNN Externe Franţa. 21 de romi români, condamnaţi pentru că au refuzat să părăsească un teren privat

Franţa. 21 de romi români, condamnaţi pentru că au refuzat să părăsească un teren privat

Franţa. 21 de romi români, condamnaţi pentru că au refuzat să părăsească un teren privat
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Noi 2010   •   23:07

21 de romi români au fost condamnaţi de către un tribunal francez la amenzi de câte 150 de euro cu suspendare, pentru că au refuzat să părăsească un teren privat pe care l-au ocupat abuziv în iunie, titrează L'Independant.

Deşi o mare parte din cei 21 de romi au fost repatriaţi înainte de proces, doi dintre ei, Gabriel şi Andrei, deţinuţi pentru alte fapte, au compărut în justiţie în numele întregului grup.

Proprietara terenului a fost nevoită să depună plângere la procuror, după i-a ajutat un timp îndelungat pe aceştia. Iniţial, ea le aducea apă potabilă şi chiar a condus un copil la spital. Însă romii i-au cauzat probleme, după ce au dat foc la cabluri electrice, declanşând incendii care au necesitat intervenţia pompierilor.

Nomazii au părăsit tabăra la sosirea jandarmilor, dar au afirmat că vor reveni în Franţa. Totuşi, prin ocuparea unui teren privat ei au comis o infracţiune, astfel că cei 21 de romi au fost judecaţi, majoritatea în lipsă.


Romii au fost găsiţi vinovaţi şi au fost condamnaţo la amenzi de câte 150 de euro cu suspendare. De asemenea, ei au fost avertizaţi că dacă vor comite aceeaşi infracţiune din nou le vor fi confiscate carvanele şi vehiculele.

×
Subiecte în articol: romi tigani Franta condamnare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close