x close

Panică în Franţa! O adolescentă de 16 ani pregătea un atentat

08 Aug 2016   •   22:08
Panică în Franţa! O adolescentă de 16 ani pregătea un atentat Foto: Pixabay.com

O adolescentă de 16 ani care se declara pregătită să comită un atentat în Franţa a fost inculpată luni şi plasată în detenţie provizorie, informează surse judiciare, citate de AFP.

Minora a fost inculpată pentru "asociere la un grup infracţional în legătură cu o acţiune teroristă criminală" şi "provocarea la comiterea de acte de terorism printr-un mijloc de comunicare online", a precizat sursa judiciară.

"Foarte radicalizată", ea era administratorul unui grup pe mesageria criptată Telegram, unde "a transmis numeroase mesaje de propagandă ale grupării Stat Islamic, a transmis apeluri la comiterea unui atentat şi şi-a exprimat şi intenţia de a trece la acţiune", a precizat o sursă apropiată anchetei.

Tânăra, care nu avea antecedente judiciare, a fost reţinută joi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste la Melun, în suburbiile Parisului.

Cu acest prilej s-a efectuat o percheziţie la domiciliul familial al tineri, dar nu au fost descoperite arme sau explozibili.

Computerul şi telefonul adolescentei sunt în curs de verificare şi "nu au existat până în acest stadiu alte reţineri", a adăugat aceeaşi sursă.

Lansată în 2013, mesageria Telegram, creată de ruşi, este frecvent indicată de autorităţi ca unul dintre mijloacele de comunicare preferate ale jihadiştilor, datorită sistemului său de criptare.

Cei doi autori ai atentatului dintr-o biserică din nord-vestul Franţei de la 26 iulie se cunoscuseră prin această aplicaţie cu câteva zile înainte de a comite atacul în care au ucis un preot catolic.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

adolescenta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati