Antena 3 CNN Externe Franța a mobilizat 7.000 de soldați, după uciderea unui profesor într-un atac islamist | Nivelul de alertă a fost ridicat la "Urgență atentat"

Franța a mobilizat 7.000 de soldați, după uciderea unui profesor într-un atac islamist | Nivelul de alertă a fost ridicat la "Urgență atentat"

Președintele francez Emmanuel Macron a ordonat mobilizarea a până la 7.000 de soldați pentru patrule de securitate sporite, a anunțat sâmbătă Președinția.

Franța a mobilizat 7.000 de soldați, după uciderea unui profesor într-un atac islamist | Nivelul de alertă a fost ridicat la "Urgență atentat"
Sursa foto: Profimedia Images/ Jeremy Paoloni/ Abacapress.com
de Mia Lungu    |    14 Oct 2023   •   18:55

Franța a fost plasată vineri în cea mai mare alertă de securitate, după ce un bărbat de 20 de ani a înjunghiat mortal un profesor și a rănit grav alte două persoane într-o școală din orașul Arras, în nordul Franței.

Biroul lui Emmanuel Macron a declarat că soldații vor fi mobilizați până luni seara, până la noi ordine, ca parte a unei operațiuni în curs de desfășurare care efectuează în mod regulat patrule în centrele marilor orașe și în locurile turistice.

Muzeul Luvru, o importantă atracție turistică din capitala franceză, a fost evacuat și închis după ce s-a primit o alertă cu bombă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Camille Chaize, adăugând că se fac verificări pentru a se stabili că nu există niciun pericol.

Cea mai recentă alertă de securitate are loc în timp ce Franța găzduiește Cupa Mondială de Rugby și cu mai puțin de un an înainte ca Parisul să organizeze Jocurile Olimpice, care includ planuri pentru o ceremonie de deschidere fără precedent în afara unui stadion și o paradă pe râul Sena.

Chaize a declarat că măsurile de securitate au fost deja la cel mai înalt nivel pe stadionul folosit pentru meciurile de rugby, dar că vor fi adăugate patrule suplimentare la o zonă pentru fani din apropiere și în centrul Parisului.

Franța a fost ținta unei serii de atacuri islamiste de-a lungul anilor, cel mai grav fiind un atac simultan al unor bărbați înarmați și al unor atentatori sinucigași cu bombă asupra unor evenimente de divertisment.

×
Subiecte în articol: alerta atentat soldati Franta atac islamist
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close