Antena 3 CNN Externe Franţa. Aproximativ 500 de pelerini au fost evacuaţi din sanctuarele de la Lourdes, din cauza inundaţiilor

Franţa. Aproximativ 500 de pelerini au fost evacuaţi din sanctuarele de la Lourdes, din cauza inundaţiilor

Franţa. Aproximativ 500 de pelerini au fost evacuaţi din sanctuarele de la Lourdes, din cauza inundaţiilor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
20 Oct 2012   •   14:47

Aproximativ 500 de pelerini erau în curs de evacuare de la sanctuarele de la Lourdes, după ce acest loc de pelerinaj catolic situat în sud-vestul Franţei a fost parţial închis sâmbătă din cauza unor inundaţii, a anunţat prefectura, relatează AFP.
   
Ploi care cad fără întrerupere în regiune, începând de joi, au provocat revărsarea râului Gave de Pau, care traversează sanctuarele, antrenând închiderea unei mari părţi a zonei.
   
"Acţionăm în vederea evacuării tuturor hotelurilor din partea de jos a oraşului. Aproximativ 270 de persoane au fost deja evacuate şi mai rămân 236", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Prefecturii Departamentului Hautes-Pyrénées, în cadrul căreia a fost creată o celulă de criză.
   
În faţa Grotei Masabielle - în interiorul căreia, potrivit credinţei catolice, Fecioara  Maria i s-a arătat Bernadettei Soubirous - nivelul apei atinge un metru, iar pe strada Paradis, unde se află cele mai multe hoteluri care găzduiesc pelerini, pe malul râului Gave de Pau, nivelul apei atingea 80 de centimetri.
   
Accesul la sanctuare era limitat sâmbătă, doar Bazilica, situată pe un teren mai înalt, fiind deschisă.
   
Două tabere de campare au fost evacuate, iar mai multe drumuri din Valea Gaves, situată deasupra Lourdes, au fost închise din cauza creşterii nivelului apelor şi riscului formării unor torente de noroi.
   
Potrivit prefecturii, Lourdes nu s-a mai confruntat cu asemenea inundaţii de 25 de ani. Sanctuarele au fost vizitate anul trecut peste şase milioane de pelerini.
   
Pe de altă parte, aproximativ 8.000 de locuinţe erau în continuare private de energie electrică, după ce rafale de vânt deosebit de puternice au afectat regiunea de Sud-Vest joi şi vineri, afectând 50.000 de locuinţe în cea mai intensă perioadă a acestei crize.

×
Subiecte în articol: pelerini evacuare apa noroi
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close