Antena 3 CNN Externe Franţa: Conflictul din Libia ar putea să nu se încheie prea curând

Franţa: Conflictul din Libia ar putea să nu se încheie prea curând

Franţa: Conflictul din Libia ar putea să nu se încheie prea curând
Sursa foto: Foto: flickr.com
25 Mar 2011   •   17:11
Update 23:50 – Liderul libian Muammar Gaddafi a decis vineri să-i promoveze la grade superioare pe toţi militarii, ofiţerii şi agenţii de securitate, din toate structurile terestre, aeriene şi marine pentru "lupta eroică" împotriva coaliţiei internaţionale, a anunţat agenţia oficială libiană Jana, citată de AFP. 

Avioane ale coaliţiei au bombardat vineri zone cheie ale liderului Muammar Gadafi, din estul Libiei, pentru a ajuta rebelii să cucerească oraşul strategic Ajdabiyah, transmite Reuters.

Reprezentanţi ai Uniunii Africane au declarat că intenţionează să poarte discuţii pentru a încheia războiul din ţară dar NATO susţine că operaţiunea de interdicţie aeriană ar putea dura şi trei luni de zile. Franţa a dat avertizări că acest conflict ar putea „să nu se încheie prea curând”.

Un oficial american a raportat că s-au lansat 16 rachete Tomahawk ale coaliţiei şi au avut loc 153 de raiduri aeriene în ultimele 24 de ore, pentru a distruge artileria lui Gaddafi. 

Guvernele occidentale speră că aceste raiduri aeriene vor înclina balanţa puterii, în cel mai violent protest din lumea arab

Qatarul este prima ţară arabă care participă la operaţiunea militară internaţională, după ce unele din avioanele sale militare au început să survoleze Libia, transmite AFP.

Armata din Qatar nu precizează câte avioane vor participa la misiunea din Libia.

Joi, Emiratele Arabe Unite, un important aliat al Statelor Unite, au anunţat că au pus la dispoziţie 12 avioane de vânătoare pentru a participa la operaţiunile din Libia.

 

×
Subiecte în articol: Qatar avioane raiduri aeriene
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close