Antena 3 CNN Externe Franţa. Corpul unui bărbat, posibil de origine română, a fost găsit într-o pădure la sud de Paris

Franţa. Corpul unui bărbat, posibil de origine română, a fost găsit într-o pădure la sud de Paris

Franţa. Corpul unui bărbat, posibil de origine română, a fost găsit într-o pădure la sud de Paris
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Sep 2012   •   12:43

Corpul unui bărbat, aparent de origine română, a fost găsit vineri dimineaţa într-o pădure la Savigny-sur-Orge, o comună situată în suburbiile de la sudul Parisului, iar un alt român a fost reţinut fiind suspectat de omucidere voluntară, relatează Le Parisien în ediţia electronică de sâmbătă.
   
Cadavrul, pe jumătate dezbrăcat şi acoperit de echimoze, a fost găsit vineri dimineaţa lângă un boschet. Trupul neînsufleţit al bărbatului probabil zăcea acolo de mai multe zile în urma unei posibile crime, potrivit unei surse din cadrul poliţiei citată de cotidianul francez.
   
Potrivit publicaţiei, de două-trei luni grupuri mici de români veneau să locuiască în tabere, în această pădure privată din cartierul Bretagne, lângă strada Quimper, pe malul râului Orge. Un locuitor din zonă a declarat pentru Le Parisien că a observat venirea poliţiştilor în zonă vineri dimineaţa, adăugând că de obicei evită să intre în această pădure.
   
De asemenea, funcţionari francezi au sosit vineri înainte de prânz la locul unde a fost găsit cadavrul împreună cu un alt bărbat încătuşat. "El este cel care a arătat unde se afla corpul", a declarat o sursă apropiată dosarului. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, este principalul suspect în ceea ce pare să fie o crimă. El nu s-a predat, ci a fost demascat în urma unei situaţii "groteşti", potrivit publicaţiei.
   
Scena respectivă s-a petrecut vineri dimineaţa la Spitalul din Longjumeau, unde primea îngrijiri. Aflat în stare avansată de ebrietate şi suferind de diabet, acesta avea nevoie de medicamente. După ce a fost preluat în îngrijire, el a dat un telefon, vorbind româneşte. Un membru al corpului medical vorbitor de română a înţeles că bărbatul mărturisea la telefon că a lăsat un prieten mort în pădure.
   
După alertarea poliţiei, corpul a fost găsit vineri fără documente de identitate asupra sa. "Aparent cei doi bărbaţi s-au instalat aici şi dormeau într-un cort. Cadavrul nu părea să prezinte vreo plagă de cuţit. Pare mai degrabă că este vorba despre o încăierare care s-a sfârşit rău, după o seară de beţie", a declarat cu prudenţă un funcţionar.
   
Autorităţile vor efectua o autopsie, iar identificarea cadavrului este în curs, precizează Le Parisien. Suspectul urma să petreacă noaptea de vineri spre sâmbătă la Comisariatul din Savigny, însărcinat cu ancheta, potrivit aceleiaşi surse.

×
Subiecte în articol: Franta paris corp origine conflict padure
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close