Antena 3 CNN Externe Franţa declară război organizaţiei al-Qaeda

Franţa declară război organizaţiei al-Qaeda

Franţa declară război organizaţiei al-Qaeda
28 Iul 2010   •   17:02

Franţa a declarat război grupării teroriste al-Qaeda, după ce a lansat primul atac asupra uneia dintre bazele organizaţiei, din nordul Africii.

"Suntem în război cu al-Qadea", a confirmat premierul Fracois Fillon, la câteva zile după ce trupele speciale au purtat un atac împotriva bazei de la graniţa dintre Mauritania şi Mali. Atacul a fost primul pentru Franţa împotriva grupării teroriste şi şase luptători se pare că au fost omorâţi, informează Al Jazeera.

Oficialii francezi au adăugat că atacul de săptămâna trecută a fost o ultimă încercare de a-l salva pe Michel Germaneau, un bărbat în vârstă de 78 de ani, pe care al-Qaeda a anunţat că l-a omorât.

Declaraţia şi atacul marchează o schimbare de strategie pentru Franţa, care este deobicei discretă în privinţa operaţiunilor militare cu aliaţii din regiune - Mauritania, Mali, Niger şi Algeria.

Se crede că aproximativ 500 de luptători se află în regiunea Sahel. În ciuda numărului mic, teroriştii sunt o ameninţare suficient de mare în regiune, victime căzând recent un prizonier britanic, doi muncitori spanioli şi mai mulţi soldaţi din Mauritania.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaeda
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close