Antena 3 CNN Externe Franţa, despre liderul nord-coreean: Nu se ştie ce are în minte. Este un joc foarte periculos

Franţa, despre liderul nord-coreean: Nu se ştie ce are în minte. Este un joc foarte periculos

Franţa, despre liderul nord-coreean: Nu se ştie ce are în minte. Este un joc foarte periculos
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Apr 2013   •   11:27

Intenţiile tânărului conducător nord-coreean Kim Jong-Un sunt un mister, însă comportamentul său belicos, chiar dacă reprezintă doar o fanfaronadă, este "foarte periculos", a declarat sâmbătă la Shanghai şeful diplomaţiei franceze, relatează AFP.
   
"Nu se ştie ce are în minte. Vrea să se impună în faţa armatei coreene, pentru a obţine un fel de credit pentru ca mai apoi să ceară ceva în schimb?", se întreabă Laurent Fabius.
   
"Însă este foarte periculos, deoarece chiar dacă este în parte o fanfaronadă, se poate derapa", a continuat ministrul francez al Afacerilor Externe, sosit în China în perspectiva viitoarei vizite a preşedintelui francez François Hollande.
   
Laurent Fabius, care i-a întâlnit pe oficialii comunişti de rang înalt la Beijing şi Shanghai, a mărturisit că a simţit o intensificare a nemulţumirii în ceea ce priveşte regimul de la Phenian, din partea interlocutorilor săi.
   
"Am avut ocazia, în călătoriile precedente, să abordez problema Coreei de Nord, deoarece este una recurentă. Am observat, dacă pot compara, că au admonestat, iar acest cuvântul este indulgent, mai puternic Coreea de Nord decât până acum", a constatat Fabius.
   
"Ei sunt preocupaţi deoarece este o zonă apropiată de ei şi privesc (situaţia) cu mai mult decât nemulţumire", a subliniat el.
   
"Când ai în zona ta de influenţă o ţară care ameninţă să lanseze bomba atomică, pentru că despre aceasta este vorba, evident că atunci când eşti o putere paşnică, nu poţi fi de acord", a adăugat ministrul francez.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close