Antena 3 CNN Externe Franţa este în sărbătoare. Se împlinesc 223 de la căderea Bastiliei

Franţa este în sărbătoare. Se împlinesc 223 de la căderea Bastiliei

Franţa este în sărbătoare. Se împlinesc 223 de la căderea Bastiliei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
14 Iul 2012   •   10:12

Astăzi este ziua naţională a Franţei. Francezii petrec şi o vor face începând cu ora 10:00, când pot urmări tradiţionala paradă militară de pe Champs Elysee. Alte câteva evenimente tradiţionale vor avea loc cu această ocazie.

Parada militară şi trecerea în revistă a trupelor franceze de către preşedintele Francois Hollande începe la această oră. De altfel, forţele aeriene participă la această paradă cu 66 de avioane, o demonstraţie de forţă impresionantă. Apoi, trupele armate vor defila pe celebrul bulevard. Vor fi în total aproape 5.000 de soldaţi, aproape 250 de cai şi câini folosiţit în misiuni.

Evenimente interesante sunt si dupa amiaza cand o companie locala le propune parizienilor si celor care sunt martori la aceasta parada de proportii sa  descopere Parisul cu ochii inchisi, prin restul simturilor.

Intrarea la Muzeul Luvru este gratuita astazi de ziua Frantei. Va fi si un carnaval dar si un bal care se va desfasura intr-un din statiile de pompieri. Bineinteles ziua se va incheia cu traditionalul foc de artificii.

Se implinesc anul acesta 223 de ani de la caderea Bastiliei, eveniment major al revolutiei franceze.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close