Antena 3 CNN Externe Franța și Germania amenință Rusia: ”Dacă există o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, va exista și un răspuns”

Franța și Germania amenință Rusia: ”Dacă există o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, va exista și un răspuns”

Cancelarul german Olaf Scholz s-a întâlnit cu preşedintele francez Emmanuel Macron. Ambii lideri spun că vor o Europă puternică şi suverană. „Ne aşteptăm la paşi clari din partea Rusiei, pentru a detensiona situaţia cu Ucraina”, a afirmat cancelarul Germaniei.

Franța și Germania amenință Rusia: ”Dacă există o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, va exista și un răspuns”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   20:21

„Am văzut că o agresiune împotriva Ucrainei ar avea un preţ foarte mare, pe asta există un acord cu aliaţii noştri din NATO şi din Uniunea Europeană”, a afirmat neamţul.

„Cu Rusia, nu trebuie să abandonăm niciodată dialogul, un dialog solicitant care să fie purtat în diferite formate”, a spus preşedintele francez, Emmanuel Macron.

„Dacă va exista o agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, va exista un răspuns şi costul va fi foarte mare pentru Moscova”, a spus preşedintele francez. Macron a precizat că „pregătim o reacţie comună în caz de agresiune”.

Cancelarul german a completat: „Suntem de acord că o agresiune militară a Rusiei împotriva Ucrainei ar avea consecinţe grave, este important să lucrăm împreună bilateral, la nivelul UE, NATO şi OSCE”.

„Vedem o multiplicare a actelor de destabilizare ale Rusiei împotriva diferitelor state suverane care făceau parte din Uniunea Sovietică”, a menţionat Macron, pe un ton ascuţit, în timp ce germanul a avut un ton mai moderat, informează Mediafax.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close