Antena 3 CNN Externe Franța, Germania, Ucraina, Rusia, întâlnire la nivel ministerial cu privire la încheierea conflictului ucrainean

Franța, Germania, Ucraina, Rusia, întâlnire la nivel ministerial cu privire la încheierea conflictului ucrainean

Reprezentanții celor patru state s-au înțeles cu privire la o întâlnire în care se va discuta încheierea conflictului ucrainian.

Franța, Germania, Ucraina, Rusia, întâlnire la nivel ministerial cu privire la încheierea conflictului ucrainean
Sursa foto: Getty Images
de Cerasela Stafie    |    12 Oct 2021   •   08:44

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au purtat, luni, discuții telefonice cu liderii Ucrainei și Rusiei. Tema acestora a fost conflictul ucrainian.

Guvernul Germaniei a transmis că s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de o întâlnire între miniștrii de Externe ai celor patru țări, pentru a pune capăt ostilităților.

Mai întâi, Merkel și Macron au vorbit cu cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy. Dicuția a vizat punerea în aplicare a Acordurilor de la Minsk, care vizează rezolvarea pașnică a conflictului din Ucraina, scrie Reuters.

Ulterior, cei doi liderii vest-europeni l-au contactat pe Vladimir Putin. Președintele rus a fost îndemnat să demareze negocierile de pace.

”Interlocutorii au convenit să ceară miniştrilor lor de Externe să să întâlnească în curând pentru a realiza acest lucru”, a transmis Guvernul de la Berlin, printr-un comunicat.

În regiunea estică Donbas, Ucraina se confruntă cu separatiștii pro-ruși, susținuți de Moscova. Potrivit Kievului, conflictul a ucis 14.000 de oameni începând din 2014.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close