Antena 3 CNN Externe Franţa introduce certificatul verde | Proprietarii de restaurante pot cere buletinul de identitate

Franţa introduce certificatul verde | Proprietarii de restaurante pot cere buletinul de identitate

Consiliul Constituţional din Franţa a aprobat vineri - cu anumite condiţii – introducerea noului permis de vaccinare, care îi va obliga pe oameni să prezinte dovada vaccinării pentru a putea intra în locuri publice.

Franţa introduce certificatul verde | Proprietarii de restaurante pot cere buletinul de identitate
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    22 Ian 2022   •   13:47

Noul certificat face parte din strategia preşedintelui Emmanuel Macron de a face viaţa suficient de dificilă pentru minoritatea de persoane nevaccinate, astfel încât acestea să fie obligate să se vaccineze.

Consiliul Constituţional din Franţa a aprobat vineri - cu anumite condiţii – introducerea noului permis de vaccinare, care îi va obliga pe cetăţenii cu vârsta de peste 16 ani să prezinte dovada vaccinării pentru a putea intra în locuri publice, cum sunt barurile, restaurantele, cinematografele, informează Reuters.

Consiliul a susţinut dorinţa guvernului ca orice persoană cu vârsta de peste 16 ani să fie obligată să prezinte certificatul de vaccinare, precum şi o prevedere legală care le dă dreptul managerilor de baruri şi restaurante să verifice şi actele de identitate ale clienţilor împreună cu certificatul, pentru a împiedica folosirea unor certificate de vaccinare care aparţin altor persoane.

În schimb, Consiliul a respins propunerea ca vechile paşapoarte sanitate să fie cerute ca o condiţie de participare la mitinguri politice. Cu mai puţin de trei luni înainte de alegeri, Consiliul a declarat că o astfel de lege ar afecta libertatea oamenilor de a-şi împărtăşi opiniile şi punctele de vedere.

Introducerea certificatului de vaccinare a dus la proteste de stradă împotriva restricţiilor COVID în Franţa. Unii dintre francezii care se împotrivesc vaccinării spun că decizia lui Macron îi face să se simtă cetăţeni de mâna a doua, informează Mediafax.

Franţa a raportat joi peste 425.000 de cazuri de coronavirus, iar au

×
Subiecte în articol: Franta certificat verde COVID-19 vaccinare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close