Antena 3 CNN Externe Franţa: Iran ne obligă să impunem noi sancţiuni

Franţa: Iran ne obligă să impunem noi sancţiuni

Franţa: Iran ne obligă să impunem noi sancţiuni
Sursa foto: kouchener
24 Mar 2010   •   13:45

Ministrul francez de externe, Bernard Kouchner, arăta că "nu există altă alegere" decât a se impune noi sancţiuni contra Iranului pentru programul său nuclear suspect.
"Atitudinea sfidătoare adoptată de guvernul iranian nu lasă altă alegere: trebuie să instalăm noi sancţiuni," declara Kouchner în Senat.
"Vom continua să căutăm dialogul, dar ce răspunsuri avem până acum ? Nimic tangibil," amintea acesta, adăugând că programul nuclear al Teheranului nu are scopuri civile "credibile" aşa cum susţine republica islamică.
Franţa sprijină SUA şi alte state pentru accelerarea eforturilor de a primi aprobarea ONU pentru noi sancţiuni contra Iranului.
Kouchner arăta că Iran a crescut raza de acţiune a rachetelor sale, nu cooperează suficient cu organismul nuclear al ONU şi a respins toate ofertele de dialog şi cooperare.
Ministrul francez a ataca şi Coreea de Nord, care a alarmat comunitatea internaţională anul trecut printr-o serie de teste a unor rachete, pentru că a părăsit discuţiile pentru dezarmare cu puterile mondiale.
El arăta că Phenian "nu ameninţă numai pacea şi stabilitatea regionale", dar şi "exportă... insecuritate ... în special în Orientul Mijlociu şi Apropiat."

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close