Antena 3 CNN Externe Ziua naţională a Franţei. Momente istorice ÎN DIRECT. Ce se întâmplă ACUM la parada de pe Champs-Elysees

Ziua naţională a Franţei. Momente istorice ÎN DIRECT. Ce se întâmplă ACUM la parada de pe Champs-Elysees

Ziua naţională a Franţei. Momente istorice ÎN DIRECT. Ce se întâmplă ACUM la parada de pe Champs-Elysees
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Iul 2017   •   11:40

Este ziua naţională a Franţei. Francezii sărbătoresc cu parade militare, artificii, baluri dar au organizat şi evenimente comemorative pentru victimele atacului de anul trecut de la Nisa. Sub spectrul ameninţării teroriste, aproximativ 11.000 de poliţişti şi jandarmi vor supraveghea tradiţionalele festivităţi de la Paris. Preşedintele american Donald Trump va asista alaturi de presedintele Franței, Emmanuel Macron, la parada de la arcul de Triumf. Este primul președinte al SUA care asistă la parada militară din Paris, în ultimul sfert de secol. Donald Trump şi Emmanuel Macron au avut ieri o întâlnire la Palatul Elysee. După primele discuţii oficiale din capitala Franţei, Trump si Macron au subliniat că, dincolo de divergeţele din trecut, prietenia dintre cele doua state rămâne una puternică.

 

Totodată, oraşul Nisa marchează printr-o ceremonie un an de la atacul terorist soldat cu 86 de morţi, unde președintele Emmanuel Macron va fi prezent,

Preşedintele Emmanuel Macron va fi prezent la ceremoniile comemorative de la Nisa şi se va întâlni cu rudele victimelor.

"Acest omagiu al oraşului Nisa dedicat victimelor atentatului va fi plin de emoţie, în memoria copiilor, femeilor şi bărbaţilor care au murit sau au fost răniţi, şi va fi asociat sărbătorii naţionale. Oraşul se va coordona cu familiile victimelor", a explicat primarul orașului, Christian Estrosi.

În cadrul ceremoniei se vor ține momente de reculegere și se vor aprinde lampioane în memoria victimelor atentatului.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close