Antena 3 CNN Externe Franța și Marea Britanie caută răspunsuri și se acuză reciproc după tragedia în care au murit 31 de migranți

Franța și Marea Britanie caută răspunsuri și se acuză reciproc după tragedia în care au murit 31 de migranți

Franța și Marea Britanie caută răspunsuri cu privire la tragedia de pe Canalul Mânecii, unde au murit inecați 31 de migranți. Boris Johnson și Emmanuel Macron au opinii diferite cu privire la cine poartă responsabilitatea.

Franța și Marea Britanie caută răspunsuri și se acuză reciproc după tragedia în care au murit 31 de migranți
Sursa foto: Twitter/ The New York Times
de Cerasela Stafie    |    25 Noi 2021   •   11:23

Într-o discuție telefonică miercuri seara, cei doi lideri nu au reușit să se pună de acord cu privire la cine poartă responsabilitatea pentru această tragedie. Macron a spus că vina este împărțită între cele două guverne.

În schimb, premierul britanic Boris Johnson a explicat că țara sa a avut dificultăți în a-i convinge pe francezi să abordeze problema în mod corect.

Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, a transmis că va avea discuții cu omologul său francez, Gerald Darmanin. Acesta din urmă a spus că Marea Britanie, Belgia și Germania trebuie să facă mai mult pentru a ajuta Franța să abordeze migranții ilegali și traficul de persoane.

„Este o problemă internațională”, a spus Darmanin, scrie Reuters. El a acuzat Marea Britanie „proasta gestionare a imigrației”.

Marea Britanie a spus că tragedia a evidențiat că eforturile poliției franceze de a-și patrula plajele și de a-și asigura granița de nord au fost inadecvate.

„Am avut dificultăți în a-i convinge pe unii dintre partenerii noștri, în special pe francezi, să facă lucrurile într-un mod pe care credem că situația o merită”, a spus Johnson miercuri.

El a repetat oferta de a avea patrule comune anglo-franceză pe coasta de nord a Franței, lângă Calais, de unde Marea Britanie poate fi văzută într-o zi senină și de unde majoritatea migranților încercă să ajungă pe țărmurile Angliei.

Parisul a rezistat anterior unor asemenea apeluri. Londra a amenințat în trecut că va reduce sprijinul financiar pentru poliția de frontieră a Franței dacă nu reușește să oprească fluxul.

Premierul francez Jean Castex are programată o întâlnire de criză joi dimineață. Între timp, autoritățile au anunțat că un al cincilea suspect de trafic de persoane a fost arestat în legătură cu tragedia.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close