Antena 3 CNN Externe Franţa. Poliţia a blocat intrarea într-o clădire ocupată de 30 de studenţi şi activişti

Franţa. Poliţia a blocat intrarea într-o clădire ocupată de 30 de studenţi şi activişti

Franţa. Poliţia a blocat intrarea într-o clădire ocupată de 30 de studenţi şi activişti
Sursa foto: Foto: hereandnow.org
07 Ian 2011   •   17:54

Poliţia franceză a blocat intrarea într-o clădire de birouri nefolosită situată vizavi de Palatul Elysee, sediul preşedinţiei, după ce un grup de 30 de studenţi şi activişti s-au mutat în ea la sfârşitul lunii decembrie, relatează BBC News Online.
   
Militanţii solicită construirea de noi locuinţe de către stat şi scăderea preţului chiriilor. Ei s-au autodenumit Joia Neagră (Jeudi Noir), după ziua din săptămână în care tinerii francezi care au nevoie de o locuinţă închiriată obişnuiesc să consulte anunţurile din ziare.
   
Grupul a ocupat fostul sediu al unei companii de asigurări, care ar fi rămas nefolosit din anul 2006. În luna octombrie, poliţia franceză a evacuat membri ai aceluiaşi grup dintr-o altă zonă ocupată, în Place des Vosges.
   
Militanţii au declarat vineri o "zi a porţilor deschise", invitând lumea să îi viziteze şi promiţând organizarea unei conferinţe de presă la ora locală 10.00 (11.00, ora României). Dar chiar înainte de această oră, aproximativ 15 poliţişti au delimitat zona, împiedicând accesul în clădire al mai multor politicieni, printre care şi ecologişti.
   
Preţul chiriilor pentru studenţi în Paris a crescut cu 4,4 la sută anul trecut, potrivit site-ului location-etudiant.fr.


×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close