Antena 3 CNN Externe Măsurile pro-vaccinare anunțate de președintele francez au scos oamenii în stradă: "Macron, știi unde ne punem vaccinul tău?"

Măsurile pro-vaccinare anunțate de președintele francez au scos oamenii în stradă: "Macron, știi unde ne punem vaccinul tău?"

Un protest convocat pe rețelele sociale a scos, miercuri, mii de oameni în stradă, în toată Franța, împotriva deciziilor anti-pandemie anunțate de președinte.

Măsurile pro-vaccinare anunțate de președintele francez au scos oamenii în stradă: "Macron, știi unde ne punem vaccinul tău?"
de Adrian Iclozan    |    14 Iul 2021   •   19:18

Măsurile anunțate de Emmanuel Macron implică extinderea obligativității de a avea permis sanitar în aproape toate locurile publice, începând din luna august: la teatru, la concert, la restaurant, în mijloacele de transport în comun.

Și asta, în condițiile în care din septembrie testele PCR, care indică dacă titularul a contractat coronavirusul, nu vor mai fi gratuite decât la recomandarea medicului.

Tot din septembrie, lucrătorii sanitari și cei care îngrijesc persoane vulnerabile riscă sancțiuni dacă nu se imunizează anti-COVID.

Măsurile sunt menite să accelereze procesul de vaccinare.

De Ziua Națională a Franței, Parisul nu a găzduit numai parada militară, ci și protestul a câteva sute de oameni în Place de la Republique.

Aceștia s-au îndreptat apoi spre bulevardul Saint-Martin, scandând "Libertate", înainte de a fi opriți de poliție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În mai multe rânduri, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe participanții la protest, scrie presa franceză.

În nordul capitalei, în Place de Clichy, a avut loc un alt protest, de astă dată autorizat, la care au participat alte câteva sute de oameni ce au scandat "împotriva dictaturii și a permisului sanitar". 

Permisul sanitar este echivalentul local al documentului european autentificat electronic, care atestă faptul că titularul este vaccinat, că a obținut un rezultat negativ la testul COVID sau că are imunitate naturală în urma vindecării.

Demonstrații la care au participat mii de persoane au avut loc, miercuri după-amiaza, și în alte orașe mari din Franța, între care Monpellier, Marsilia, Annecy și Rouen.

La Toulouse, protestatari adunați la apelul vestelor galbene au cerut mai mulți bani investiți în sistemul sanitar, mai puțini polițiști pe stradă și i-au transmis președinelui: "Macron, dacă ai ști unde ne punem vaccinul tău..."

De asemenea, la Perpignan au ieșit în stradă câteva sute de protestatari, inclusiv personal medical.

×
Subiecte în articol: Macron vaccinare proteste
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close