Antena 3 CNN Externe Franţa recunoaşte Consiliul naţional al opoziţiei din Libia ca „reprezentanţi legitimi” ai ţării

Franţa recunoaşte Consiliul naţional al opoziţiei din Libia ca „reprezentanţi legitimi” ai ţării

Franţa recunoaşte Consiliul naţional al opoziţiei din Libia ca „reprezentanţi legitimi” ai ţării
Sursa foto: Foto: smh.com.au
10 Mar 2011   •   15:00
Franţa a devenit primul stat care a recunoscut,oficial, Consiliul naţional al opoziţiei ca reprezentant al poporului libian, conform BBC.

În replică, regimul libian a anunţat, prin agenţia sa oficială că „a aflat că un secret grav va conduce la înlăturarea de la putere a lui Sarkozy, chiar la judecarea lui în legătură cu finanţarea campaniei sale electorale”, conform Mediafax.

Recunoaşterea Franţei a venit în condiţiile în care NATO va discuta despre posibilităţile militare din Libia, inclusiv impunerea unuei zone de interdicţie aeriană.

Violenţele din Libia fac victime şi printre jurnalişti. Trei angajaţi BBC au fost arestaţi şi torturaţi de forţele fidele preşedintelui Muammar Gaddafi.

Reprezentanţii postului britanic de televiziune spun totuşi, că nu îşi vor retrage echipele de ziarişti din regiune. În paralel, armata libiană şi rebelii se luptă pentru controlul oraşului petrolier Ras Lanuf.

După 21 de ore de coşmar, jurnaliştii au fost eliberaţi şi au părăsit Libia. Confruntările din întreaga ţară au devenit extrem de dure. Iar opozanţii puterii par să piardă teren.

Muammar Gaddafi spune că nu are de gând renunţe la putere.

×
Subiecte în articol: Libia Franta violente
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close