Antena 3 CNN Externe O reuniune religioasă, unde 2000 de oameni s-au ținut de mână, este locul de unde s-a răspândit COVID19 în Franța

O reuniune religioasă, unde 2000 de oameni s-au ținut de mână, este locul de unde s-a răspândit COVID19 în Franța

Autoritățile franceze au descoperit cum s-a răspândit coronavirusul în țară. La jumătatea lunii februarie, 2000 de oameni s-au ținut de mână într-un spațiu închis, la o reuniune religioasă. 

O reuniune religioasă, unde 2000 de oameni s-au ținut de mână, este locul de unde s-a răspândit COVID19 în Franța
02 Apr 2020   •   13:00

Este vorba despre un eveniment religios organizat, timp de o săptămână, în perioada 17-22 februarie, la Mulhouse, în estul Franței.

La Adunarea Evanghelică de la Mulhouse, organizată de Biserica “Poarta deschisă creștină”, una dintre cele mai mari biserici din Franța, au participat peste 2000 de credincioși neoprotestanți evangheliști, veniți din Franța, Belgia, Germania și Elveția, pentru a se ruga și a posti împreună.

“Punctul de plecare a fost adunarea evanghelică de la Mulhouse. De aici s-a declanșat epidemia pe teritoriul Franței. Bazându-ne pe datele pe care le avem, au trecut 15 zile între adunarea evanghelică și apariția primelor cazuri grave la terapie intensivă, în perioada 2-6 martie. Vom face o anchetă”, a explicat Olivier Véran, ministrul Sănătății, pentru Le Journal du dimanche, citat de Le Monde.

În estul Franţei se află spitalizate 3.777 de persoane cu COVID-19, iar în această zonă s-au înregistrat 757 dintre cele 2.314 de decese cauzate la nivel naţional de noul coronavirus.
 

×
Subiecte în articol: Franta coronavirus reuniune epidemia
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close