Antena 3 CNN Externe Franța va ridica sancțiunile impuse Rusiei, dar doar în anumite condiții

Franța va ridica sancțiunile impuse Rusiei, dar doar în anumite condiții

Franța va ridica sancțiunile impuse Rusiei, dar doar în anumite condiții
24 Ian 2016   •   21:58

Franța urmărește ridicarea "în vară" a sancțiunilor impuse Rusiei de occidentali din cauza crizei ucrainene, cu condiția ca acordurile de la Minsk să fie respectate, a afirmat duminică ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, cu prilejul unei vizite la Moscova, relatează Agerpres.

"Obiectivul pe care îl împărtășim cu toții este de a putea ridica în vară sancțiunile pentru că procesul va fi fost respectat", a declarat Emmanuel Macron într-o intervenție în fața oamenilor de afaceri francezi, referindu-se la acordurile de la Minsk, semnate la începutul lui 2015 pentru a reglementa conflictul din estul Ucrainei.

Uniunea Europeană a introdus o serie de sancțiuni economice contra Moscovei pentru anexarea Crimeii în martie 2014 și presupusul său rol în conflictul cu separatiștii din estul Ucrainei care a făcut peste 9.000 de morți. UE a decis la sfârșitul lunii decembrie prelungirea acestora cu șase luni, în contextul în care urmau să expire în ianuarie.

În replică, Rusia a aplicat un embargo asupra majorității produselor agroalimentare europene care i-a lovit dur pe agricultorii francezi.

Acordurile de la Minsk, semnate în februarie după medierea franco-germană, urmăresc să pună capăt conflictului dintre opozanții rebeli proruși și armata ucraineană în estul țării.

Vineri, la Forumul economic de la Davos, secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat că sancțiunile ar putea fi ridicate "în următoarele luni" dacă Moscova aplică "integral" aceste acorduri.

×
Subiecte în articol: Franta Rusia sanctiuni
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close