Antena 3 CNN Externe Franţa. Secretarul general al UMP şi-a anunţat candidatura la preşedinţia formaţiunii

Franţa. Secretarul general al UMP şi-a anunţat candidatura la preşedinţia formaţiunii

Franţa. Secretarul general al UMP şi-a anunţat candidatura la preşedinţia formaţiunii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Aug 2012   •   16:09

Secretarul general al UMP (opoziţie, dreapta) Jean-François Copé şi-a anunţat duminică candidatura la preşedinţia acestei formaţiuni, vizată de asemenea de către fostul premier François Fillon, având ca obiectiv alegerile prezidenţiale din 2017, relatează AFP.
   
Alegerea preşedintelui UMP se va desfăşura în perioada 18-25 noiembrie.
   
Pentru ca în alegerile municipale din 2014 "un val albastru (culoarea partidului) să vină să acopere ultimele înfrângeri în alegerile locale, am nevoie mai întâi de voi, militanţii UMP, pe teren (...). Vă anunţ (că începând de) astăzi sunt candidat la preşedinţia UMP", a declarat Jean-François Copé la Chateaurenard (sud), în faţa a peste 2.000 de susţinători.
   
Fost ministru şi actual deputat-primar la Meaux, în apropiere de Paris, Copé, în vârstă de 48 de ani, a declarat că vrea să fie "candidat pentru a reuni toate talentele familiei (sale) politice, în diversitatea sa", dar şi pentru "a conduce o opoziţie care să adere la realităţile de pe teren, care are privirea fermă, care nu face concesii şi nu este autosatisfăcută". "Într-un cuvânt, o opoziţie energică", a precizat el.
   
Spre deosebire de rivalul său, François Fillon, în vârstă de 58 de ani, care a marcat în ultimele săptămâni unele diferenţe faţă de fostul preşedinte francez, Jean-François Copé a optat pentru o apropiere maximă de Nicolas Sarkozy, susţinut în continuare de către militanţi, dar care a ales să se îndepărteze de viaţa politică.
   
În urma eşecului lui Nicolas Sarkozy, ultimul preşedinte UMP, în alegerile prezidenţiale din mai, dar şi al eşecului înregistrat de formaţiune în alegerile legislative care au urmat, în iunie, acest partid de dreapta se află în căutarea unităţii şi reconstrucţiei, în opoziţie faţă de Guvernul socialist al lui François Hollande.
   
În Franţa, deţinerea controlului asupra unui partid este considerată o etapă esenţială către cucerirea Palatului Elysée.

×
Subiecte în articol: Franta alegeri partid Presedintie candidatura
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close