Antena 3 CNN Externe Franţa va trimite un convoi cu echipamente umanitare la frontiera României cu Ucraina

Franţa va trimite un convoi cu echipamente umanitare la frontiera României cu Ucraina

Franţa a anunţat, în această seară, că va trimite un convoi cu 50 de tone de materiale destinate serviciilor de urgenţă din Ucraina până la frontiera dintre România şi Ucraina, de unde vor fi preluate de autorităţile ucrainene.

Franţa va trimite un convoi cu echipamente umanitare la frontiera României cu Ucraina
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Ruiz Estelle
de Mia Lungu    |    14 Apr 2022   •   22:13

Un convoi de 40 de vehicule care transportă 50 de tone de echipamente de salvare va pleca vineri dimineaţă din Franţa şi va ajunge la frontiera României cu Ucraina, anunţă Direcţia generală pentru siguranţă civilă de la Paris, informează cotidianul Le Monde

Este vorba de materiale şi instrumente pentru localizarea victimelor aflate sub dărâmături, precum şi de echipamente pentru stingerea incendiilor. Vor fi livrate Ucrainei inclusiv 12 vehicule de stingere a incendiilor şi 12 vehicule de intervenţie pentru salvarea persoanelor, a explicat Alexandre Jouassard, comandantul Direcţiei generale pentru siguranţă civilă.

"Sunt materiale destinate incidentelor care se produc în Ucraina, în special cazurilor clădirilor prăbuşite din cauza bombardamentelor", a subliniat Jouassard.

×
Subiecte în articol: Franta convoi umanitar România Ucraina
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close