Antena 3 CNN Externe Franţa. Un caz probabil de sindrom Guillain-Barre, semnalat la o persoană vaccinată împotriva AH1N1

Franţa. Un caz probabil de sindrom Guillain-Barre, semnalat la o persoană vaccinată împotriva AH1N1

Franţa. Un caz probabil de sindrom Guillain-Barre, semnalat la o persoană vaccinată împotriva AH1N1
Sursa foto: franta
13 Noi 2009   •   16:19

Un caz "probabil" de sindrom Guillain-Barre, o boală rară a sistemului nervos periferic, a fost semnalat în Franţa, după o vaccinarea împotriva gripei A H1N1, sub o formă moderată care a "evoluat favorabil", a declarat Ministerul Sănătăţii, citat de AFP. Specialistii români spun însă că o astfel de reacţie poate să apară la orice vaccin, dar nu este periculoasă

Posibilul caz de sindrom Guillain-Barre, o boală rară a sistemului nervos periferic, a fost descoperit la un pacient din Franţa. Specialiştii francezi spun că în majoritatea cazurilor, apariţia acestui sindrom este legată de un episod infecţios, bacterian sau viral, precum gripa.

Chiar dacă boala a apărut după vaccinul antigripal, medicii nu au stabilit încă o relaţie concretă între administrarea vaccinului împotriva noului virus gripal şi dobândirea acestui sindrom. Mai mult, medicii dau asigurări că bolnavul se recuperează destul de repede.

Specialiştii americani au scos un vaccin împotriva gripei porcine încă din 1976 după o epidemie apărută în cadrul armatei americane. 40 de milioane de oameni au fost vaccinaţi, dar doctorii au raportat un număr foarte mare de infectări cu Guillain-Barre. 25 de oameni au murit, iar programul de imunizare a fost oprit.

Nu a fost demonstrat dacă vaccinul a cauzat moartea oamenilor. Vaccinul de acum 36 de ani este diferit de cel de azi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vaccin AH1N1 Franta gripa
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close