Antena 3 CNN Externe Franţa va ÎMPRUMUTA 4,5 MILIARDE EURO pentru DATORIILE generate de prăbuşirea Credit Lyonnais

Franţa va ÎMPRUMUTA 4,5 MILIARDE EURO pentru DATORIILE generate de prăbuşirea Credit Lyonnais

Franţa va ÎMPRUMUTA 4,5 MILIARDE EURO pentru DATORIILE generate de prăbuşirea Credit Lyonnais
Sursa foto: Foto: carrolltrustcase.com
10 Noi 2013   •   17:10
Guvernul francez va împrumuta 4,5 miliarde euro în acest an pentru a stinge datoriile datoriile generate de prăbuşirea băncii Credit Lyonnais, a declarat duminică un oficial din ministerul francez al Finanţelor, citat de Reuters, conform Mediafax.
Scadenţa datoriilor Credit Lyonnais este la finele anului viitor, dar guvernul a decis să acţioneze încă din acest an, a precizat sursa citată.
"Având în vedere că dobânzile sunt la minime istorice, s-a hotărât să se acţioneze acum", a afirmat oficialul.
Guvernul va adopta în următoarele zile o rectificare bugetară pentru acest an care va include emiterea de titluri de stat de 4,5 miliarde euro pentru reglementarea datoriilor băncii defuncte.
Credit Lyonnais este una dintre cele mai vechi bănci franceze şi era cea mai mare bancă din Franţa la începutul anilor '90, fiind controlată atunci de guvern. Banca a ajuns în pragul falimentului în 1993 şi a fost salvată de stat. În final, în anul 2003, Credit Lyonnais a fost absorbită de Credit Agricole, în prezent a treia mare bancă franceză după capitalizarea de piaţă.
Costurile de finanţare plătite de statul francez sunt la minime istorice. Randamentul obligaţiunilor guvernamentale cu maturitatea la 10 ani este de 2,2% pe piaţa secundară, aproape de miminul record atins în luna mai, deşi Standard & Poor's a retrogradat vineri ratingul Franţei cu o treaptă, de la "AA+" la "AA".
Potrivit ziarului Le Parisien, prăbuşirea Credit Lyonnais va costa contribuabilii un total de 14,7 miliarde euro începând de la colapsul din 1993 până la stingerea ultimelor datorii.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close