Antena 3 Externe Franţa va permite accesul sezonierilor din alte state ale Uniunii Europene, dacă aceștia împlinesc anumite condiții

Franţa va permite accesul sezonierilor din alte state ale Uniunii Europene, dacă aceștia împlinesc anumite condiții

19 Mai 2020   •   20:23
Franţa va permite accesul sezonierilor din alte state ale Uniunii Europene, dacă aceștia împlinesc anumite condiții
Sursa foto: Hepta

Angajaţii sezonieri din ţările membre ale Uniunii Europene vor putea merge să lucreze în Franţa dacă obţin un contract de muncă şi respectă măsurile sanitare impuse în contextul pandemiei de COVID-19, a anunțat ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume, citat de cotidianul Le Figaro.

"Agricultura Franţei are nevoie de forţă de muncă sezonieră, necesarul era de 40.000-50.000 de salariaţi în aprilie, este de 100.000 luna aceasta, este o adevărată problemă", a declarat ministrul francez al Agriculturii.

"În zilele următoare, forţa de lucru străină va putea fi aici, cu garanţii de securitate care vor permite agriculturii franceze să producă şi să vândă produse. Premierul a arbitrat acest lucru luni, iar planul va fi anunţat mâine", a precizat Didier Guillaume.

FNSEA, principalul sindicat din agricultură, a cerut Guvernului Franţei pe 11 mai să permită venirea muncitorilor sezonieri din alte state membre ale Uniunii Europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close