Antena 3 CNN Externe Franţa va primi la Paris un "ambasador" al noii Coaliţii a opoziţiei siriene

Franţa va primi la Paris un "ambasador" al noii Coaliţii a opoziţiei siriene

Franţa va primi la Paris un "ambasador" al noii Coaliţii a opoziţiei siriene
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
17 Noi 2012   •   14:16

Preşedintele François Hollande a anunţat sâmbătă că Franţa va primi la Paris un "ambasador" al noii Coaliţii a opoziţiei siriene, în urma unei întâlniri cu Ahmad Moaz al-Khatib, liderul coaliţiei, care s-a angajat să integreze într-un viitor Guvern "toate componentele Siriei", relatează AFP.
   
"Va exista un ambasador al Siriei în Franţa, desemnat de către preşedintele Coaliţiei", a declarat pentru presă şeful statului francez, la finalul unei întâlniri de peste o oră cu al-Khatib.
   
Acesta a oferit asigurări că viitorul Guvern pe care Coaliţia urmează să îl formeze va cuprinde "toate componentele Siriei", inclusiv "creştini şi alawiţi", a adăugat Hollande.
   
Ahmad Moaz al-Khatib a declarat, la rândul său, că nu vede niciun obstacol în formarea unui Guvern de tranziţie. "Nu există vreo problemă. Coaliţia există şi vom lansa un apel în vederea depunerii de candidaturi pentru formarea unui Guvern de tehnocraţi, care va funcţiona până la prăbuşirea regimului" condus de preşedintele Bashar al-Assad, a adăugat el.
   
În ceea ce priveşte unele reticenţe ale unor aliaţi occidentali ai Franţei, inclusiv europeni, cu privire la recunoaşterea noii Coaliţii ca "singur" interlocutor, François Hollande a anunţat că va continua un efort de convingere în acest sens.
   
"Efortul de convingere a unor ţări din cadrul Uniunii Europene (UE)" va continua, a subliniat preşedintele francez.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close