Antena 3 CNN Externe Președintele fugar din Sri Lanka, împiedicat să părăsească țara cu avionul

Președintele fugar din Sri Lanka, împiedicat să părăsească țara cu avionul

Președintele din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, a fost împiedicat să părăsească țara, după ce a refuzat să se alăture unei cozi publice de pe Aeroportul Internațional Bandaranaike, pentru i se verifica pașaportul.

Președintele fugar din Sri Lanka, împiedicat să părăsească țara cu avionul
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2022   •   20:17

Asistenții lui Rajapaksa au sosit luni pe aeroportul din Colombo cu 15 pașapoarte aparținând președintelui și membrilor familiei sale - inclusiv Prima Doamnă, Ioma Rajapaksa - care și-au rezervat locuri pe un zbor al companiei Sri Lankan Airlines.

Ofițerii de imigrare au refuzat să prelucreze pașapoartele date de consilierii prezidențiali, deoarece Rajapaksa și familia sa nu au fost prezenți fizic pentru controale și, în cele din urmă, zborul a plecat fără președintele și familia sa la bord, a adăugat sursa.

S-a făcut o altă încercare de a transporta familia pe un zbor Etihad programat să părăsească Colombo spre Abu Dhabi la 21:20, potrivit sursei.

Totuși, a apărut aceeași problemă, deoarece familia a refuzat să stea la coadă și să se prezinte personal la imigrare pentru verificări ale pașapoartelor.

În ambele cazuri, familia Rajapaksa se afla într-un lounge din aeroport din apropiere, așteptând confirmarea că se pot îmbarca fără a sta la coadă printre membrii publicului, a spus sursa.

Rajapaksa urmează să părăsească oficial mandatul miercuri, după ce a fost forțat să demisioneze în urma protestelor de luni de zile împotriva crizei economice paralizante a națiunii.

El a acceptat să demisioneze sâmbătă, după ce peste 100.000 de oameni s-au adunat în fața reședinței lui și au cerut demisia acestuia.

Unii dintre protestatari au pătruns apoi în proprietate și s-au aruncat în piscina lui.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close