Antena 3 CNN Externe Fratele Papei admite că a lovit elevii

Fratele Papei admite că a lovit elevii

Fratele Papei admite că a lovit elevii
Sursa foto: Georg Ratzinger
10 Mar 2010   •   02:45

Reverdendul Georg Ratzinger, fratele Papei, admite în cadrul unui interviu publica marţi că a lovit copii ca pedeapsă după ce a preluat conducerea unui cor la sfârşitul anilor 1960. De asemenea, arăta că ştia de acuzaţiile de abuzuri fizice ce se produceau la o şcoală primară ce avea legături cu corul, dar nu a făcut nimic.

Ratzinger arăta însă că nu era informat despre acuzaţiile de abuz sexual la corul de băieţi Regensburger Domspatzen, parte a lanţului de acuzaţii de abuz sexual al angajaţilor bisericii în Europa din ultimele zile.
Răspunzând acuzaţiilor că politicile sale au încurajat tăcerea în legătură cu această problemă, Vaticanul arăta că scandalurile de abuz sexual din Germania şi nu numai sunt motive de îngrijorare, dar răspunsul său a fost prompt şi transparent.
În Austria, şeful unei mănăstiri benedictine din Salzburg a admis că a abuzat de un copil în urmă cu mai multe decenii şi a demisionat. Iar episcopii catolici olandezi au lansat o anchetă privind peste 200 de acuzaţii de abuz sexual asupra copiilor de către preoţi la şcolile bisericii.
Acuzaţiile din Germania sunt în special sensibile deoarece aceasta este patria natală a Papei Benedict XVI şi din cauză că implică corul ce a fost condus de Georg Ratzinger în 1964 -1994.
Peste 170 de elevi au acuzat că au fost abuzaţi sexual la mai multe şcoli catolice.
Ratzinger a admis că a aplicat pedepse corporale: "la început, am administrat de mai multe ori o palmă peste faţă, dar întotdeauna mă simţeam prost," arăta acesta, completând că a fost bucuros când pedeapsa corporală a devenit ilegală, în 1980.
Vaticanul s-a grăbit să înlăture criticile, după ce ministrul german de Justiţie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, declara că o regulă a tăcerii Vaticanului a jucat un rol în "zidul de linişte " ce a înconjurat acuzaţiile de abuz sexual.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Biserica Catolica abuz sexual
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close