Antena 3 CNN Externe Fraţi gemeni identici - implicaţi într-un caz INCREDIBIL de eutanasiere

Fraţi gemeni identici - implicaţi într-un caz INCREDIBIL de eutanasiere

Fraţi gemeni identici - implicaţi într-un caz INCREDIBIL de eutanasiere
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
14 Ian 2013   •   20:47

Doi bărbaţi, gemeni identici, au ales să fie eutanasiaţi, deoarece nu puteau trăi cu gândul că vor orbi şi nu se vor mai vedea niciodată. Bărbaţii, în vârstă de 45 de ani, şi-au petrecut întreaga viaţă împreună, în acelaşi apartament, lucrând ca cizmari.

Ei au fost eutanasiaţi de medicii de la Spitalul Universitar din Bruxelles, pe 14 decembrie, prin injecţie letală.

Doctorul David Dufour, care a supravegheat eutanasierea, a declarat: "Erau foarte fericiţi. A fost o uşurare să văd că suferinţa lor a luat sfârşit."

"Au băut o cană de cafea în hol şi au purtat o conversaţie lungă. Despărţirea de părinţi şi de frate a fost foarte liniştită şi frumoasă. La sfârşit au făcut cu mâna şi au plecat", a adăugat acesta.

Este primul caz de acest gen, deoarece eutanasierea este permisă doar în cazurile terminale, când persoanele sunt în stare să îşi facă dorinţele clare în faţa unui judecător, iar durerile pe care le au sunt insuportabile.

Ca urmare, legea urmează să fie modificată pentru a permite şi minorilor şi persoanelor cu Alzheimer să recurgă la eutanasiere. Belgia este singura ţară europeană care permite eutanasierea.  

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close