Antena 3 CNN Externe Fraţii Bogdanoff, cei mai faimoşi gemeni din Franţa, au murit de COVID-19 la șase zile distanță

Fraţii Bogdanoff, cei mai faimoşi gemeni din Franţa, au murit de COVID-19 la șase zile distanță

Cei mai faimoși gemeni din Franța, Grichka și Igor Bogdanoff, în vârstă de 72 de ani, au murit de coronavirus la șase zile distanță, la spitalul Georges Pompidou din Paris.

Fraţii Bogdanoff, cei mai faimoşi gemeni din Franţa, au murit de COVID-19 la șase zile distanță
Sursa foto: Instagram/ Bogdanoff
de Cerasela Stafie    |    04 Ian 2022   •   08:45

Cei doi au aparținut unei familii aristocratice, bunicul său a fost tenorul afro-american Roland Hayes. Igor a fost căsătorit cu Amalia de Borbón-Parma, nepoata Reginei Ana a României, cu care a avut doi copii.

Primul deces, al lui Grichka, a avut loc pe 28 decembrie. Igor Bogdanoff a decedat luni, 3 ianuarie. Rudele acestora nu au dorit să comenteze cu privire la cauza deceselor, dar anturajul lor a transmis că niciunul dintre gemeni nu era vaccinat și ambii au fost răpuși de COVID-19.

Frații au devenit extraordinar de populari atunci când au prezentat programul ”Temps X”, derulat în perioada 1979-1985, care a amestecat science fiction cu teorii științifice consacrate. A captat atenția tinerilor datorită naturii sale informative, dar munca lor a strâns numeroase critici negative în rândul instituțiilor academice.

În ciuda faptului că Igor avea o diplomă în semiologie și un doctorat în fizică teoretică, iar Grichka avea o diplomă în științe politice și un doctorat în matematică, Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS), cel mai important organism francez pe probleme științifice, a considerat că scrierile Gemenilor erau pline de contradicții, prostii, neînțelegeri și confuzii evidente, motiv pentru care nu erau considerate texte științifice riguroase, scrie El Mundo.

Originile lor par desprinse dintr-un scenariu de film

Părinții gemenilor Bogdanoff au fost pictorul rus Yuri Mikhailovici Ostasenko-Bogdanov și contesa austriacă Maria Maya Kolowrat-Krakowská, ai căror strămoși datează din secolul al XIII-lea în regiunea Boema. Tinerii au fost crescuți în castelul din sud-vestul Franței de bunica lor maternă, Contesa Bertha Kolowrat-Krakowská, care era căsătorită cu unul dintre membrii familiei princiare Von Colloredo-Mannsfeld. Cu toate acestea, se știe că a avut o relație cu compozitorul și tenorul afro-american Roland Hayes, bunicul gemenilor.

Din partea tatălui, ei descind dintr-o familie nobiliară tătară musulmană din secolul al XVII-lea convertită la creștinismul ortodox.

Grichka nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii, dar Igor a făcut-o de trei ori și a avut șase copii. Soțiile sale au fost Genevieve Grad, cu care a avut un fiu, Contesa Ludmilla d'Oultremont, care i-a dăruti trei copii, și Amelia de Borbón-Parma, fiica lui Miguel de Borbón-Parma, alături de care a făcut doi copii.

Povestea celor doi a fost intens mediatizată și pentru modul în care arătau. Gemenii au devenit dependenți de operații estetice, lucru care a dus la deformări faciale severe. În ciuda dovezilor clare, ei au negat întotdeauna că au apelat la astfel de intervenții.

×
Subiecte în articol: gemeni decese coronavirus Franta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close